Net zoals in maart 2007, is het bronzen mannetje van het monument ” de Dwangarbeider” gestolen.

De diefstal werd nu ontdekt op 1e Paasdag tegen 20.10 uur.

Indien men iets heeft gezien op de 1e Paasdag of de dagen ervoor, gelieve dan de politie Apeldoorn te bellen. (0900-8844).

Het mannetje is c.a. 30 cm hoog (inclusief het marmeren sokkeltje) en bestaat uit brons. De waarde per kilo brons is ongeveer 5 Euro. Het beeldje weegt tussen de 3 en 4 kilo zwaar, dus we spreken over een straathandelwaarde van ongeveer 15 tot 20 Euro.

De waarde van het beeldje is echter voor de oud dwangarbeiders en hun nabestaanden onbetaalbaar. Door het wegnemen van het mannetje hebben ze de ziel van het monument weggehaald.

Onze Stichting stelt een beloning van 150 Euro ter beschikking, voor diegene die het beeldje terugbezorgd. ( ongeschonden ). En  eveneens 50 Euro, voor hem / haar  die weet wie de diefstal heeft gepleegd en de naam van de dader (s) kan noemen.

Indien er een nieuw mannetje wordt geplaatst, zal deze mogelijk worden voorzien van een soort anti diefstal ( gps ) systeem.

U zult begrijpen dat het maken van een nieuw beeldje en het herplaatsen er van, veel geld kost.  Derhalve blijven wij op zoek naar donateurs.

Wilt u ons steunen ?