Ter gelegenheid van Koningsdag 2020 krijgen 22 inwoners van de gemeente Apeldoorn een Koninklijke Onderscheiding. Door de coronasituatie verliep de uitreiking dit jaar anders dan andere jaren. Normaal gesproken zou er op 24 april in Hotel De Keizerskroon een feestelijke bijeenkomst zijn, waarbij burgemeester Ton Heerts de lintjes zou uitreiken. Dit jaar heeft hij via de telefoon de gedecoreerden laten weten dat ze een onderscheiding hebben gekregen.

De gedecoreerden kregen een boeket thuisbezorgd om hen te feliciteren met hun onderscheiding. Daarbij was de tekst gevoegd van de toespraak die de burgemeester bij de uitreiking tot hen gericht zou hebben. Later dit jaar komt er een moment waarop alle uitreikingen alsnog plaatsvinden. Wanneer dat is, hangt af van het verloop van de coronasituatie.

Gedecoreerden Algemene Gelegenheid op 24 april 2020

Mevrouw W. Assink-van Essen (69 jaar, Apeldoorn, Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Mevrouw Assink-van Essen doet al jaren veel werk voor de Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945. Haar vader was één van de dwangarbeiders die op 2 december 1944 bij een razzia in Apeldoorn zijn opgepakt en afgevoerd naar Kamp Rees. Mevrouw Assink is van onschatbare waarde voor de stichting. Ook vanuit Duitsland, vanuit Rees, is veel waardering voor het werk dat ze doet. Door haar inzet, doorzettingsvermogen, bezorgdheid en begripvolle opstelling naar anderen toe heeft ze mensen geholpen om tot elkaar te komen.

Indien u haar hiermee wilt feliciteren kunt u haar een berichtje sturen per e-mail, telefoon of post.

j.assink75@upcmail.nl of 055-3557978 of Hoornbloem32, 7322 AS in Apeldoorn.