Op 09-11-2016 werd in Rees de jaarlijkse herdenking gehouden.

Met een groep van 15 personen zijn we vanuit Apeldoorn naar Rees gereden.

We zijn voorafgaande aan de herdenking langs het Infobord aan de Melatenweg gegaan.  Aldaar  troffen wij de heer D.H.  Cziesso, zijnde de locoburgemeester van Apeldoorn.  Bij het infobord zijn enkele bloemstukken neergelegd.

Namens de Stichting legden de oud dwangarbeiders A. Gerritse en J de Louter een bloemstuk. De heer D.H. Cziesso deed dit namens de gemeente Apeldoorn.

bloemstuk-namens-de-stichting

bloemstuk-namens-de-gemeente-apeldoornDaarna vertrokken wij naar het monument nabij het centrum van Rees.

Daar werden wij ontvangen door vele inwoners van Stadt Rees en vele Nederlanders uit allerlei steden en dorpen. De opkomst was groot te noemen. Om 15.00 uur begon de herdenking.

Sprekers deze middag waren o.a. de heer C. Gerwers ( de burgemeester van Rees ), de heer L.G. Kuster ( wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek ) de heer J de Louter ( oud dwangarbeider ) en de heer F. Hollaender ( zoon van de heer E. Hollaender, oprichter van de AMEFA ).

C. Gerwers

C. Gerwers

 

L.G. Kuster

L.G. Kuster

 

J de Louter

J de Louter

 

F Hollaender

F Hollaender

 

 

 

 

 

Na de toespraken ging men over tot het leggen van de bloemen.

dscn0499

dscn0525

dscn0528 dscn0503

 

 

 

 

dscn0516

dscn0512 dscn0526dscn0520

 

 

 

 

Na de herdenking werd de bijeenkomst afgesloten in het Kolpinghaus.  Daar werden de warme contacten tussen de inwoners van Rees en de aanwezige Nederlandse bezoekers weer verstevigd.

Namens alle oud dwangarbeiders en nabestaanden en genodigden willen wij de gemeente Stad Rees hartelijk danken voor deze gedenkwaardige herdenking. We kijken uit naar de volgende herdenking te Rees  op 09-11-2017.

dscn0530

 

dscn0531

 

dscn0533