Beste mensen,

verheugd kan ik u allen mededelen dat het Monument “de dwangarbeider “weer geheel hersteld is.

 Monument
Wij danken de gemeente Apeldoorn, het bedrijf Segno d’Arte  en kunstenaar Tirza Verrips, voor het herstellen van het monument.
Op 17-04 aanstaande viert Apeldoorn feest omdat ze dan 70 jaar bevrijd zijn.
Voor mijn gevoel kunnen alle oud dwangarbeiders en hun nabestaanden nu al vast een voorschot op deze festiviteiten gaan nemen, want de ziel van het monument is terug. Laten we hopen dat het monument nu voor lange tijd ongeschonden kan blijven.  Drie keer het mannetje stelen en dus het monument vernielen  in een tijdbestek van 11 jaar is te gek voor woorden. Het betreft een oorlogsmonument. Er zit dus een verhaal achter dit monument. Ik hoop dat men dat eindelijk eens gaat beseffen.