Zoals elk jaar zal ook dit jaar weer de jaarlijkse bevrijdingswandeltocht van Rees naar Megchelen plaatsvinden. Het wordt dit jaar voor de 6e keer gehouden.  De 1e keer vond plaats op 28-02-2010.

De route van de tocht is dit jaar wat ingekort vanwege het zeer slechte wegdek.

Aansluitend op de herdenkingstocht zal om 16.30 uur in Megchelen  een tentoonstelling geopend worden.

Zie onderstaand persbericht van de wandeltocht

Verwijsbord wandeltocht.

Verwijsbord wandeltocht.

 

Zondag 8 maart 2015 ;  De herdenkingstocht (Megchelen-) Rees – Megchelen wordt jaarlijks gehouden op de tweede zondag in maart.

Het is een tocht ter herdenking aan de slachtoffers van het dwangarbeiderskamp bij Rees en de grootschalige hulpverlening in Megchelen en omgeving, van december  1944  tot en met maart  1945.

PROGRAMMA ;

10.45 uur ;  Vertrek uit Megchelen voor degenen die de tocht heen en terug willen lopen.

Vanaf 12.30 uur  ; Samenkomst bij de Stadtwerke, Melatenweg, Rees;  Aldaar wordt u koffie aangeboden door Stadt  Rees.

13.15 uur  ;   Korte plechtigheid en kranslegging bij informatiebord.Dwangarbeiderskamp Groin  bij Rees.

13.40 uur ; Herdenkingswandeltocht naar Megchelen.

Vanaf 15.15 uur ;  Verzamelen in Megchelen bij Oranjeplein, café Ter Voert.

16.00 uur ;  Gezamenlijke wandeling naar gedenkteken Julianaweg / Past.Geerdink  / Johanninkweg korte plechtigheid, gelegenheid tot kranslegging.

16.25 uur ;   Einde herdenking.

16.30 uur ;  Opening tentoonstelling.

Zowel in Rees als in Megchelen zullen voormalige dwangarbeiders, de burgemeester van Stadt Rees en de loco-burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek bloemen leggen; in Megchelen zal o.a. een voormalig dwangarbeider het woord voeren.

Afstand Megchelen – Rees 8,5 km. (korte route) of 11 km (lange route) Aanmelden is niet nodig. Aan deelname zijn vooraf  geen kosten verbonden.

In Megchelen zal gelegenheid zijn voor soep / koffie / broodjes tegen betaling.

De tocht wordt georganiseerd door het comité Herdenkingstocht, een samenwerkingsverband tussen CLM (Comité Leefbaarheid Megchelen) en OVGG.

Vanuit Apeldoorn vertrekken wij om 11.30 uur, bij de parkeerplaats van kinderboerderij Malkenschoten. Indien u mee wilt en/of extra passagiers kunt meenemen, gelieve dit voor 01-03-2015 doorgeven via e-mail ; arenddisberg@gmail.com