Wandelen

Wandelen

Sinds 2010 wordt jaarlijks een herdenkingstocht gehouden van Rees (Dtsl.) naar Megchelen ter herinnering  aan de dwangarbeiders in het Arbeitslager Groin bij Rees en aan de grootschalige hulpverlening in Megchelen en omgeving, waar in de laatste oorlogswinter ruim 1700 gevluchte slachtoffers werden opgevangen.
Het is een wandeltocht van de locatie van het voormalige dwangarbeiderskamp bij Rees naar Megchelen, waarde tocht eindigt bij het gedenkteken ter herinnering aan de slachtoffers en de hulpverlening.  De tocht doet in Megchelen het kerkhof aan, waar op het graf van Mies Neuhaus, die destijds de leiding van het noodhospitaal in Megchelen op zich nam, in 2011 een herdenkingsteken is geplaatst.
Gezamenlijk met Stadt Rees is ook voor dit jaar een herdenkingstocht gepland.

Het programma luidt ;

10.45 uur ; Vertrek uit Megchelen bij  cafe Ter Voert, voor degene die de tocht heen en terug willen lopen.

Vanaf 12.30 uur ; Samenkomst bij de Stadtwerke, Melatenweg 171, Rees;  Koffie / thee (aangeboden door Stadt Rees).

13.15 uur ; Korte plechtigheid / kranslegging bij informatiebord Dwangarbeiderskamp, aan de Melatenweg.

13.40 uur ; Start herdenkingstocht naar Megchelen (keuze uit twee routes: 8,5 km en 11 km).

Vanaf 15.15 uur ; Verzamelen in Megchelen bij Oranjeplein, cafe Ter Voert. (drankje of hapje voor eigen rekening ).

16.00 uur ; Gezamenlijke wandeling naar gedenkteken hoek Julianaweg  /  Past. G. Johanninkstraat. Korte plechtigheid / kranslegging.

16.30 uur ; Einde herdenking .

Wij stellen het bijzonder op prijs u op deze dag te mogen begroeten.   Vriendelijke groet, namens  het organiserend comite (uit Com. Leefbaarheid Megchelen en Oudh. Ver. Gem.Gendringen.)

Voor de mensen die uit Apeldoorn naar Rees willen het volgende;

We verzamelen ons aan de Dubbelbeek ( aan de zijde van de Arnhemseweg ) op de parkeerplaats van Kinderboerderij Malkenschoten.  We vertrekken daar op 10-03-2013 om 11.15 uur.  We rijden vanuit Apeldoorn rechtstreeks naar de Melatenweg in Rees.