Onze herdenking wordt jaarlijks gehouden in het Gemeentehuis te Apeldoorn.

Gemeentehuis Apeldoorn – Marktplein 1 – 7311 LG Apeldoorn

Dit jaar vindt het plaats op vrijdag 02-12-2011.  Aanvang 13.00 uur.  Einde c.a. 14.45 uur. Het vindt plaats in de Raadszaal.

De deuren van het gemeentehuis gaan open om 12.15 uur.  Leden van ons bestuur en kinderen van de PC Montessorischool Passe – Partout ( de school die het monument ” de dwangarbeider” hebben geadopteerd ),  zullen u bij binnenkomst verwelkomen. Te gast zijn dit jaar o.a. de waarnemend burgemeester van Apeldoorn, zijnde de hr J.J.W. Esmeijer  en de burgemeester van Rees, zijnde de hr C.Gerwers en enkele oud dwangarbeiders die in Rees hebben gezeten en zeer vele nabestaanden.

Sprekers zijn de heer P van Toor en mevrouw J. Bosch. ( en wellicht de hr C.Gerwers ). Drie kinderen van de PC Montessorischool Passe – Partout zullen zelf gemaakte gedichten voordragen. Tijdens de herdenking zullen vele foto’s over kamp Rees ten toon gesteld worden.

Onder het gemeentehuis is gelegenheid tot betaald parkeren. De ingang van de parkeergarage is gelegen aan de Deventerstraat. Een ieder, jong en oud is van harte welkom.  De koffie en thee staat klaar bij binnenkomst.

Vaak vraagt men ons, ” Hoe kom ik op de snelste manier bij het gemeentehuis ?”  We willen u met dit bericht inlichten.

Bereikbaarheid gemeentehuis

Bereikbaarheid gemeentehuis

Hoe bereikt u het gemeentehuis?

Per auto
Komt u van buiten Apeldoorn, volg vanaf afslag 24 op de A50 de Zutphensestraat. Na enige tijd gaat deze over in de Deventerstraat. Blijf deze weg volgen. Na de brug over het kanaal volgt een flauwe bocht naar links. Ga nu bij de volgende stoplichten rechtdoor en rijd de parkeergarage, welke is gelegen onder het stadhuis en het Marktplein,  in. 

Per openbaar vervoer
Volg vanaf het NS Station Apeldoorn-Centraal de Stationsstraat. Deze brengt u vanzelf op het Marktplein (ca. 10 minuten lopen). U kunt ook de stadsbuslijnen 5, 7, 8, 9, 10, 11 of 16 nemen (halte Marktplein), of een (trein)taxi.

We zien u graag verschijnen .