Op 08-05-09 is met de groepen 6 tot en met 8 van de basissschool P.C. Montessorischool Passe – Partout, een bezoek gebracht aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum te Groesbeek. De kinderen kregen een opdracht, waarvoor ze het gehele museum doormoesten. Vervolgens kregen ze twee films te zien. Aan het eind van het bezoek kregen de kinderen die deel hadden genomen aan de herdenking in 2008 een diploma en een pen uitgereikt, door oud dwangarbeiders J.H.van Essen en J. de Louter. Het deed hen beiden goed dat de kinderen zo leergierig waren.

Na het bezoek aan het museum werden ze vervoerd naar  de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Onze Stichting is van plan dit eens in de drie jaar te doen. Daardoor krijgen de kinderen inzicht over het Oorlogsgebeuren en leren zij dat vrijheid niet gewoon is, maar dat het iets is waar je zuinig op moet zijn.

Wij danken de Rabo-bank voor hun financiele ondersteuning.