In het kader van 100 jaar Rabo-bank, heeft voornoemde bank een site geopend waarop particulieren en organisaties een project konden aanbieden, welke door de Rabo-bank Cooperatiefonds zou worden beoordeeld. De winnaars konden een geldbedrag ontvangen.

Onze Stichting heeft hieraan meegedaan, net zoals 60 andere organisaties en particulieren. Ons doel is om op 08-05-09 met de groepen 6 tot en met 8 van de basissschool P.C. Montessorie Passe Partout, naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum te Groesbeek te gaan. De kinderen krijgen daar een lezing  en daarna gaan zij de Canadese begraafplaats te Groesbeek bezoeken.

De Rabo-bank heeft ons project op 23 maart tijdens de Rabo Memberparty,  beloond met 500 Euro.

Wij zijn de Rabo-bank hiervoor erg dankbaar. De reis is per direct geboekt en de kinderen zijn ingelicht.

Ongeveer 50 kinderen zullen in Groesbeek worden gewezen op o.a. wat de oorlog anderen heeft aangedaan, wat het betekende om in staat van oorlog te moeten leven  en dat het hebben van vrijheid niet iets is wat normaal is, maar dat je er altijd voor moet knokken en het moet koesteren.