Op 22-01-09, om 20.00 uur, werd in zaal  ” Ter Voert” , Oranjeplein 1, 7078 BC  te Megchelen , namens de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen ( OVGG), een lezing gehouden over kamp Rees en de rol van het plaatselijke verzet.

De zaal was boordevol, zoals men dat zo mooi zegt. Velen stonden nog in de garderobe te wachten. De OVGG heeft daarom besloten om een 2e lezing te houden op 14-05-2009, aanvang 20.00 uur. Wederom in zaal “Ter Voert” . De toegang is gratis.

Tijdens de avond van 22-01-2009, werd een powerpoint presentatie gehouden en werden foto’s getoond van het voormalige kamp Rees.

In de zaal waren o.a. aanwezig de heer J.Becker, de familie van de heer J.Hakvoort, de familie van de heren J en T Venhorst en de familie van de heer J. Kiwitz.  De heren Becker, Hakvoort,Venhorst en Kiwitz speelden een grote rol in het verzet destijds.

Ook waren enkele oud dwangarbeiders aanwezig, zoals de heren van Essen en Jochems uit Apeldoorn. Kapper Boerakker was eveneens aanwezig. Hij heeft diverse kampbewoners geschoren en ontdaan van luizen. Al met al kan men zeggen dat de avond geslaagd was. De Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945, die de lezing gaf, verzocht als tegenprestatie, om verhalen die men had beleefd in de laatste oorlogsjaren. Met name gericht op de hulp die men gaf aan de dwangarbeiders. Enkele verhalen zijn al binnen gekomen en zullen t.z.t op de website geplaatst worden.

Op 14-05-2009, is het boek “de verzwegen deportatie” wederom te koop. Ook de OVGG heeft dan een boekje over kamp Rees te koop.