De leerlingen van de basisschool, PC Montessorischool Passe – Partout,  die op 01-12-2006, hebben deelgenomen aan de herdenking van de razzia’s van 1944 te Apeldoorn, hebben namens de Stichting Februari ’41 (initiatiefnemer van het project adopteer een monument) en het Nationaal Comite 4 en 5 mei een certificaat ontvangen.

de diploma's zijn uitgereikt

de diploma’s zijn uitgereikt

Het certificaat werd uitgereikt door de oud dwangarbeider J.H. van Essen.

De heer van Essen gaf tijdens de uitreiking aan, dat hij blij was dat de jeugd daadwerkelijk deelt neemt aan herdenkingen m.b.t gebeurtenissen van de Tweede Wereld Oorlog. Hij complimenteerde de leerlingen met hun inzet, hun  respectvolle optreden en het voordragen van de gedichten tijdens de herdenking van de slachtoffers van kamp Rees.

Klik voor foto’s van de uitreiking.