Op 01-12-2006 is in de Burgerzaal van het gemeentehuis te Apeldoorn en het Marktplein te Apeldoorn, onder grote belangstelling, de razzia van 02-12-1944 en de deportatie van de dwangarbeiders naar Rees herdacht.

Er waren diverse oud dwangarbeiders en hun familieleden of nabestaanden aanwezig bij deze herdenking. Tevens waren er vertegenwoordigers van diverse instanties, zoals van de gemeente Rees en Apeldoorn, het voormalige verzet en oudheidkundige verenigingen.

Sprekers deze middag waren ;

-Namens de ouddwangarbeiders, de heer R.Doppenberg.

-Namens de basisschool Monterssorie Passe Partout, leerkracht T. de Jonge en de leerlingen Reinier, Louise en Emma.

-Namens de ASF ( Aktion Suhnezeichen Friedensdienste) de heer D.Fink.

De leerlingen van de Montessorie Passe Partout hadden diverse mooie gedichten gemaakt, waarvan er drie werrden voorgedragen.

Klik voor foto’s van de herdenking.